Menü
CİLT BAKIM RUTİNİ
08.02.2022

CİLT BAKIM RUTİNİ

Cilt Bakımında Sıra Neden Önemli?

Cilt bakım ürünlerini doğru sırayla uygulamak, cildin her ürününün avantajlarından yararlanmasına olanak sağlayacaktır. Cildimiz için seçtiğimiz ürünlerin bileşenleri doğru bir şekilde uygulandığı zaman cilde daha iyi nüfuz edecektir. Doğru uygulamanın temelinde ise ürünlerin cilt bakımı rejiminde doğru bir sıra içerisinde uygulanmasından geçmektedir.

ADIM ADIM CİLT BAKIMI

GÜNDÜZ RUTİNİNİZ

1. Adım: Temizleyici

Sabahları güne cildinizi ılık suyla yıkayarak başlamanızı tavsiye ediyoruz. Bu yıkama sırasında cildiniz için seçtiğiniz jel ya da köpük formundaki temizleme ürünlerini kullanabilirsiniz.

2. Adım: Tonik

Çoğumuz tonik kullanımını atlamayı tercih etse de yüz temizleme jeli ile yapılan cilt temizliğinin pekiştirilmesi adına tonik kullanımı önemli bir destektir. Özellikle yeni geliştiren tonikler sadece cilt temizliği ile yetinmeyip ciltte istenmeyen farklı oluşumlara karşı bakım desteği de sunmaktadır.

3. Adım: Serum

Serum, cilt temizliğinin hemen ardından diğer bakım ürünleri uygulanmadan önce kullanılan cilt tarafından kolay emilen bakım ürünleridir. Serumlar, direkt olarak epidermis dediğimiz üst derinin daha derinlerinde oluşan renk tonu eşitsizliği, yaşlanma kaynaklı lekeler, derin kırışıklıklar gibi oluşumları hedef alacak şekilde formüle edilir.  Bu sebeple serumlar yaşlanma karşıtı bakımın vazgeçilmez bir parçasıdır. Çoğumuz serumları kremlerden daha yoğun bir bakım olarak bilsek de yapı olarak küçük moleküller içerdikleri için kremlerden daha hafiftirler. Bu sebeple cildin daha derin tabakalarını besleyebilirler.

4. Adım: Göz Çevresi Bakımı

Çok ince ve hassas yapısıyla sarkmaya en yatkın olan göz altı ve çevresinin daha sıkı bir yapıya kavuşması için katkı sağlamayı hedefleyen göz çevresi bakımı cilt bakımında ihmal edilmemesi gereken bir alandır. Göz çevresi hassasiyetine uygun olarak geliştirilmiş ürünlerle bu bakımı ihmal etmeden düzenli bir şekilde yapmanızı tavsiye ediyoruz.

5. Adım: Nemlendirici

Karma, yağlı, kuru ve hassas hangi cilt tipine sahip olursak olalım cildimizin neme ve nem dengesine ihtiyacı bulunmaktadır. Cilt nemlendiricileri, derinin kaybettiği nem dengesini yeniden kazanmasına yardımcı olması için formüle edilirler. İçerik olarak cildin dışarıdan nemlenmesine katkı sağlayacak birleşenler bulunur. Düzenli olarak kullanılan bu içeriklerle cildin kırışmasına, yaşlanmasına ve deforme olmasına karşı bakım desteği sağlanmış olur.

6. Adım: Güneş Kremi

Güneş kremi, uv ışınlarının bloke edilmesine yarayan bir ürün olması sebebiyle gündüz rutininin en son ve en önemli rutinlerinden biridir. Güneş kremini cilt rutininizin yaz kış vazgeçilmezleri arasına koymanızı öneririz.

GECE RUTİNİNİZ

1. Adım: Temizleyici

Günün sonunda kir, yağ ve makyajdan cildin arındırılması için nazik bir cilt temizleyicisi öncesi makyaj temizleme yağı kullanılmasını tavsiye ediyoruz. Daha doğru bir anlatımla öncelikle makyajı eritmek için bir temizlik yağı kullanmayı ve ardından normal temizleyicinizi kullanmanız doğru bir adım olacaktır.

2. Adım: Tonik

Gündüz rutininde olduğu gibi tonik uygulamasıyla cilt temizliğinizi destekleyiniz.

3. Adım: Göz Çevresi Bakımı

Göz çevresi bakımı gündüz olduğu gibi gece rutininin de olmazsa olmazımız.

4. Adım: Bakım Yağ ya da Maske

Cildinizin ihtiyacına göre nemlendirici ve vitamin desteği içeren bir maske ya da bakım yağı kullanarak extra nem desteği sağlayabilirsiniz.

5. Adım: Nemlendirici ya da Gece Kremi

Çoğunlukla gündüz ve gece aynı nemlendirici krem tercih edilse de gece nemlendiricileri veya kremleri gündüz kullanılan kremlere göre daha kalın ve ağır yapıdadır. Bunun nedeni, uyku sırasında daha uzun ve yavaş emilimin gerçekleşmesine katkı sağlamaktır.

Ürün Kullanım Aralığı Ne Kadar Olmalı?

Cilt bakım rutininde dikkat edilmesi gereken önemli noktalardan biride, cilt üzerine uygulanan ürünün cilt tarafından emiliminin sağlanması için geçen sürenin dikkate alınmasıdır. Genel olarak pek çok kozmetik üründen 5 ile 30 dakika sonra yeni bir ürün kullanımı için beklemek gerekmektedir. Vaktiniz uygunsa kullandığınız ürün sonrası bir müddet beklemeniz ve daha sonra ürün kullanımına devam etmeniz kullanılan ürünlerin cilde başarılı şekilde nüfuz etmesine ve etkinliğinin artmasına katkı sağlayacaktır.