Cilt kuruluğu cildin en yüzeysel tabakası olan epidermiste yeterli miktarda su bulunmamasıyla karakterize çok yaygın bir cilt oluşumudur. Erkekleri ve kadınları eşit şekilde etkilemekle birlikte yaşlı bireylerde görülme sıklığı daha fazladır. Özellikle eller, dirsekler ve dudaklar cilt kuruluğundan en fazla etkilenen cilt bölgeleridir.
CİLT KURULUĞU NEDEN OLUR?
Cilt kuruluğunun nedenleri arasında genetik yatkınlık ön plana çıkmaktadır. Gözeneklerdeki nem dengesizliğini arttıracak faktörler ciltteki kuruluk oranının yükselmesine sebebiyet verebilir. Kuruluğa neden olabilecek faktörleri şu şekilde sıralayabiliriz.
Cilt Kuruluğu Belirti Verir;
Cilt Kuruluğuna Karşı Neler Yapabiliriz?
Ciltteki kuruluk gelişmesini önlemek için atılacak en önemli adımlar yaşam tarzında yapılacak değişiklikler ve düzenli nemlendirici krem kullanımı şeklinde özetlenebilir. Bununla birlikte;
Cilt Kuruluğunda Cilt Bakımı Nasıl Olmalı?
Cilt kuruluğunda deri hücreleri yeterli düzeyde sebum salgılayamadığı için ciltte kuruluğun yanı sıra mat görünüm, gerginlik, hassasiyet, cilt tonu eşitsizlikleri, pullanma, ince çizgi oluşumu, kırışıklık ve sarkma gibi oluşumlar da gözlenebilmektedir. Cilt kuruluğu yaşayan kişilerin gündüz ve gece cilt bakım rutinlerini aksatmadan takip etmeleri, cildin ideal yapısının korunması için en önemli yaklaşımı oluşturmaktadır. Ayrıca sebum yetersizliğinden dolayı cildin nem kaybına ve çevresel tehditlere açık olduğunun da unutulmaması gerekmektedir. Bu nedenle bakım amaçlı kullanılacak ürünlerin yoğun nemlendirici ve koruyucu özelliklere sahip olması büyük önem taşımaktadır.
Cilt bakımında cildin derinlemesine temizlenmesi önem arz etmektedir. Hem yüz hem göz çevresi için yapılması gereken nemlendirici desteği öncesi cildin gözeneklerinin temizlenerek derin bir nefes almasını sağlayarak cildin nemlendiricilerden daha etkin bir şekilde faydalanmasına yardımcı olabilirsiniz.
Bakım rutininde 3 püf nokta!