Menü
YAZ MEVSİMİNDE CİLT BAKIMINDA NELERE DİKKAT EDİLMELİ?
02.06.2022

YAZ MEVSİMİNDE CİLT BAKIMINDA NELERE DİKKAT EDİLMELİ?

Doğanın canlandığı, güneşin muhteşem enerjisinin hissedildiği yaz mevsimi, cildin neminin ve tenin renginin değişiklik göstereceği bir mevsim olma özelliği ile birlikte, ince çizgiler, kırışıklıklar ve cilt lekeleri gibi istenmeyen oluşumların hızlandığı bir dönem olarak kendini gösterebilmektedir. Artan nem ve sıcaklık, cildin aşırı yağlanmasına ve terlemesine neden olmakla birlikte, gözenek görünümüne sebebiyet verebilmektedir. Buna bağlı olarak cilt, doğal ışıltısını ve canlılığını kaybetmeye başlayacaktır. Peki tüm bunlar dikkate alındığında, yazın cilt bakımı nasıl olmalı, nelere dikkat edilmeli. İşte size öneriler…

YAZ AYLARINDA HANGİ ÜRÜNLERE İHTİYAÇ DUYARIZ?

Kış aylarında cildi soğuk ve rüzgârın etkisinden koruyarak, özellikle çatlaklık ve kuruluktan kaynaklı oluşumlardan uzak durmaya çalıştığımız gibi, yaz aylarında da cildi güneşten, aşırı kuruluktan ve leke gibi istenmeyen oluşumlardan korumamız gerekmektedir.

  • Su Bazlı Ürünleri Tercih Edin

Soğuk havanın cilt üzerindeki olumsuz etkilerini en aza indirmek için yoğun nemlendiricilere ihtiyaç duyarken, yazın sıcak ve güneşli havalarda, su bazlı nemlendirici kullanılmasını tavsiye ediyoruz. Su bazlı nemlendiriciler sıcak havalarda emilimi kolay olmasından dolayı tercih edilmelidir.

  • Nemlendirme Öncesi Cildinizi Temizleyin

Aşırı sıcak havalarda cildin nem tutma kapasitesinin arttırılmasına yardımcı olan su bazlı ürünler, kuru hava şartlarının cildiniz üzerinde yaratabileceği olumsuz durumlara karşı destek verebilir. Yaz aylarında cildinize uygun temizleyicilerle yüzünüzü sabah akşam temizlemeli, temizleme işleminden arda kalan kalıntılar için tonik desteğinden faydalanabilirsiniz. Bu uygulamalarla, cildinizin nemlenmesine, rahatlamasına ve ferahlamasına yardımcı olabilirsiniz.

  • Arındırıcı Adım

Artan nem oranı ve terle birlikte yaz mevsiminde gözenekler tıkanmaya meyilli olur. Bu nedenle, daha pürüzsüz bir cilt görünümü için peeling ve maske uygulamalarını, cilt bakım rutininize ekleyebilirsiniz.

  • Olmazsa Olmazımız Güneş Kremleri

Yaz mevsiminde özellikle su bazlı, hafif yapılı, cilt üzerinde ağırlık yapmayan ve leke karşıtı bakım desteği sunan güneş kremlerini kullanmanızı tavsiye ediyoruz. Seçtiğiniz güneş kreminin UVA/UVB filtreleri içiren bir yapıda olmasına özen gösteriniz. Özellikle yazın makyaj yapmanın cildiniz için uygun olmadığını düşünüyorsanız, güneş koruma ve cilt tonu eşitleme konusunda yardımcı olan renkli güneş kremlerini tercih edebilirsiniz.

  • Vücut Losyonları ile Cildinizi Canlandırın

Cilt bakımı denildiğinde ilk akla yüz bakımı gelmektedir. Fakat cilt bakımı sadece yüzden ibaret değildir. Vücut losyonları cilde sunduğu bakımla, cildin güneş ve diğer çevresel koşulların oluşturacağı hasara karşı korunmasına yardımcı olurken, cildin doğal nem dengesine destek vererek, gün boyu süren bir yumuşaklık ve pürüzsüzlük hissi yaşamanıza katkı sağlayacaktır.

  • Yaz Sıcaklarına Karşı Dudak Koruma

Yazın cilt bakımının es geçilmemesi gereken noktalarından biride, dudaklar için yapılan bakımdır. Dudaklardaki deri oldukça ince bir tabakadan oluştuğu için soğuktan etkilendiği gibi sıcaklardan da etkilenebilmektedir. Bu gibi durumlarda, dudaklarda çatlama, kuruma gibi istenmeyen oluşumlar yaşamak istemiyorsanız, güneşin UV ışınları başta olmak üzere, diğer olumsuz koşullardan korunmak amacıyla dudak bakım ürünlerini cilt bakım rutininize eklemenizi tavsiye ediyoruz.

  • Göz Çevresi Bakımının Önemi

İnsanların göz çevresi, diğer vücut bölümlerine oranla daha ince bir yapıya sahiptir. Bu sebeple, yaz mevsiminde göz çevreniz için, mevsim koşullarına uygun olan ürünleri kullanarak göz çevrenizin doğal nemini korumaya destek olabilirsiniz. Bununla birlikte göz çevrenizi koruma amacıyla güneş gözlüğü kullanmayı ihmal etmeyiniz.

YAZLIK CİLT BAKIMINDA SİZE ÖZEL PÜF NOKTALAR

  • Cildinizin Yanmasına İzin Vermeyin: Cildin uzun bir süre boyunca güneş ışınlarına maruz kalması, güneş yanıkları gibi istenmeyen durumlara neden olabilir. Bu durum, cilt üzerinde hasara sebebiyet verebilir. Bu nedenden dolayı, güneşlenme amacıyla güneşe çıktığımız zaman güneş koruyucu ürünler ve aksesuarlara verdiğimiz önem kadar, güneşlenme süresi ve hangi saatlerde güneşlendiğimizi de özen göstermeliyiz.
  • Güneş Lekeleriyle Mücadele Edin: Güneşe karşı hassas bir cildiniz varsa, özellikle yaz aylarında artan cilt lekeleriyle karşılaşmanız mümkün olabilmektedir. Buna bağlı olarak güneş koruyucunuzun yanı sıra, cilt lekelerinin oluşumunu önlemeye yardımcı olan ve var olanların görünümünün azalmasına destek veren ürünleri cilt bakım rutininize ekleyebilirsiniz.
  • Su Cildin Nem Deposudur: Güneşin cilt üzerinde azalmasına neden olduğu nemi geri kazandıran en önemli etkenlerin başında su içmek gelmektedir. Özellikle yaz mevsiminde vücudumuz gereğinden daha fazla su kaybetmekte, bu nedenle güneşin meydana getirebileceği hasarlara karşı yeterli miktarda su tüketimine önem verilmelidir.
  • Boyun ve Dekolte Bölgesine Önem Verin: Yaşlılık belirtilerinin en fazla belli olduğu bölgelerin başında boyun ve dekolte bölgeleri gelmektedir. Vücudumuzun bu bölümleri özellikle yaz mevsiminde açıkta kaldığından dolayı, olumsuz dış faktörlere daha fazla maruz kalır. Bu nedenle boyun ve dekolte bölgemize, yüz bölgemize gösterdiğimiz hassasiyeti göstererek, uygun bakım ürünleri ile cildinizi koruma altına almanızı tavsiye ederiz.

  • Makyaj Rutininde Değişiklik: Kış mevsiminde ağır makyaj malzemeleri tercih edilse de yaz döneminde sıcak havada ağır makyajlar kadınlar için çekiciliğini yitirebilmektedir. Buna bağlı olarak yaz mevsiminde güneş koruma özelliği de içeren bb ve ff kremler daha çok tercih edilmektedir. Ürün tercihlerinizi ince yapılı ürünlerden yana kullanmak, kendinizi sıcak havalarda daha rahat hissetmenize katkı sağlayacaktır.
  • Aloeveralı İçeriklerle Ferahlatıcı Etki: Yazlık cilt bakımı yaparken aloevera içeriği, nemlendirici ve ferahlatıcı özelliği ile güneşlenme sonrası bakımlarda en önemli yardımcınız olacaktır.
  • Güneşin Yoğun ve Dik Olduğu Saatlerde Kapalı Alanları Tercih Edin: Güneş ışınlarının yoğun ve dik olduğu öğlen saatlerinde, mümkün mertebe kapalı alanları tercih etmeli, bu saatlerde güneşe maruz kalıyorsak, güneş koruyucu ürün ve aksesuarlarımızla güneşe çıkmaya özem göstermeliyiz.