Selülit, deri altı alanda birbirinden odacıklarla ayrılmış yağ toplanmalarının, deri yüzeyinde düzensizlikler ile kendini göstermesi olarak ifade edilebilir. Selülit, sıklıkla uyluk, kalça ve karın bölgesindeki deri ve deri altı yağ dokusunu etkileyerek, portakal kabuğu görünümü olarak tanımlanan girintili çıkıntılı bir dokuya neden olmaktadır.
Saçların daha güzel bir görünüm elde etmesi için saçlara uygulanan boyalar, kurutucular, düzleştiriciler, kullanılan bazı ürünler ve saçlarda yaşanan nem eksikliği gibi pek çok etken, kuru, zayıflamış, cansız ve kolayca kırılan bir saç yapısına zemin hazırlayabilir. Saçın yıpranması bu etkenlere bağlı olarak saçın yapısındaki olumsuz değişiklikleri ifade eder.
Güneşin zararlı ışınlarının olumsuz etkileri kısa vadede fark edilmese bile uzun vadede cildimiz için olumsuz etkilere neden olabilmektedir. Güneşin bu zararlı etkilerinden cildimizi korumanın en etkin yolu, yaz kış güneş kremi kullanılması ile mümkün olabilmektedir.
Tüylenme, kadınlarda yüz, göğüs, karın, sırt, kol ve bacakların üst kısmında uzun kalın ve sert tüylerin çıkması şeklinde ifade edilebilir. Bu durum kozmetik bir oluşumun yanı sıra, hormonal bir düzensizliğin oluştuğunu da gösterebilmektedir. Kadınlarda tüylenmenin yoğun olarak görüldüğü bölgeler erkek tipi kıl bölgeleri olarak kabul edilen yerlerdir. Aslında bu bölgelerde her insanda az ya da çok tüy olabilir. Asıl önemli olan, tüylerin dikkat çekecek ve estetik kaygı yaratacak seviyeye, yani kıl haline dönüşmüş olmasıdır.
Hepimiz bebek cildi gibi pürüzsüz tenimizin olmasını hayal ederiz. Doğduğumuz anda saf ve doğal olan cildimiz, zamanla melanin ve sebum dengesizliği nedeniyle rengini kaybeder. Buna bağlı olarak leke, koyuluk ve cildin renginde bölgesel farklılıklar gelişebilir.
Toplumsal ilişkilerde, iletişim halinde olduğumuz kişide öncelikle dikkat ettiğimiz ve kişinin ifadesini yansıtan gözler, aynı zaman da en fazla bakıma ihtiyaç duyan organlarımız arasında yer almaktadır. Özellikle göz çevresi, ne kadar güzel ve bakımlı bir görünüme sahipse, kişide kendini o denli canlı ve dinamik hissedecektir.
Proteinlerin vücut tarafından sindirilmesiyle ortaya çıkan amino asitler cilt bakımı ve saç bakımında yıllardır kullanılmaktadır. Amino asit aslında vücudumuzdaki proteinlerin meydana getirdikleri yapı taşları olarak adlandırılmaktadır. Proteinler amino asitlere bölündükten sonra belirli görevler için toplanırlar ve bu görevleri vücutta yerine getirmeye çalışırlar. Amino asitlerin en önemli görevlerinin başın da kalp, göz, kas ve deri gibi dokuların oluşmasından sorumlu olmaları gelmektedir.
Gözenekler cildin nefes almasına ve nemli kalmasına yardımcı olan küçük kanallardır. Ancak gözeneklerin girintili yapıları, makyaj, kir ve biriken toksinler sebebiyle zamanla görünür hale gelmeye başlayabilirler.
C vitamini, cilde olan faydalarıyla daha parlak ve canlı bir cilt görünümüne verdiği destek açısından kozmetik sektöründe çok önemli bir yere sahiptir. Antioksidan bir vitamin özelliği taşıyan c vitamini, ciltteki yaşlanma belirtilerine karşı verdiği destekle de ön plana çıkmaktadır.
Bunaltıcı sıcaklara ya da iliklerinize kadar üşüten soğuklara maruz kalmadan dış ortamın tadını çıkarabileceğiniz ilkbahar ayları geldi. Nasıl ki kış aylarında kuruluk hissinin yanında kış güneşinin UV ışınlarına karşı cildimizi korumaya özen gösteriyorsak, aynı hassasiyeti ilkbahar güneşine karşı savunmasız olan cildimize göstermeye devam etmeliyiz.
Saçlarınız yavaş mı uzuyor? Saçların yavaş uzaması veya hiç uzamamasının birçok nedeni olabilir. Saçlar sağlıklıyken, zamanının %90′nında uzarken %10′unda dinlenir. Birkaç hafta olan dinlenme sürecinden sonra, saç dökülür ve yeni saçlar tekrar uzamaya başlar. Genetik faktörler, bazı hastalıkların dışında saç telleri ayda ortalama 1 cm. uzayacaktır. Uzama sürecinde meydana gelebilecek stres ve psikolojik travmalarda saçın yavaş uzamasına yol açabilir.
Hem erkek hem de kadın cildinde görünen siyak noktalar aslında bir akne çeşididir. Yüzde en sık görüldüğü yer burun olmakla birlikte, sırt, omuz, ense, kol ve göğüste de görülebilmektedir. Siyah nokta, ciltte folikül denilen yağ bezi kanallarında tıkanma meydana geldiğinde oluşum gösterir. Her folikül, bir kıl ve yağ üreten bir yağ bezi içerir. Sebum adı verilen bu yağ, cildin yumuşak tutulmasına yardımcı olur. Ölü cilt hücreleri ve bu yağlar, cilt folikülüne açılan boşlukta toplanır ve komedon olarak adlandırılır. Bu folikül açıklığı üstündeki cilt kapalı kalırsa beyaz nokta olarak isimlendirilirken, cilt açıldığında ise havaya maruz kalır ve siyah nokta oluşur.